Kyborger før og frem

av Molly Undall

Den siste uken har vi lært om begrepet kyborg. Dette var et begrep jeg kun hadde hørt om, knapt visste hva var før jeg ble fortalt om det og bestemte meg for å finne ut mer ettersom jeg synes det var et meget intressant og aktuelt tema.

Begrepet kyborg oppsto på 1960-tallet. Ifølge store norske leksikon kan det defineres på denne måten. «menneske hvor implantert teknologi har erstattet eller forbedret organiske funksjoner. Forbindes vanligvis med fantasifigurer i science fiction-litteraturen, men begrepet vil i vid forstand også omfatte mennesker med pacemaker-støttet hjertefunksjon eller med innoperert høreapparat.»
Kort sagt mener enkelte man kan si at det er et menneske som delvis er en robot. Dette synes jeg er en tåpelig måte å formulere det på. Det hadde vært en ting om det var slik at en veldig stor del av et menneske var blitt implantert med teknologi, og det tok over menneskets egenskaper. Når de fleste tenker på roboter tenker de ikke på noen som har innoperert høreapparat, og dette forandre ikke på noe annet ved menneske enn at vedkommende forbedrer hørselen.

En skulle kanskje trodd at utviklingen av teknologi som skaper kyborger hadde fått mye positiv omtale i media, og til en viss grad har det det. På andre måter har det fått mye negativt mot seg.
I 2012 var Jonas Gahr Støre mye i media da han ble beskyldt for korrupsjon. Folk undret da på hvordan han kunne virke så arrogant oguanfektet da han var hovedmannen i en korrupsjonsskandale. Nettsiden nyhetsspeilet skrev da en artikkel kalt «Jonas Gahr Støre er en kyborg» hvor de diskuterer hvor kald han er og hva han egentlig er laget av.

Det er vanskelig å vite hvordan det kommer til å gå med utviklingen av teknologi i framtiden, dermed og utviklingen av kyborger. En ting som vertfall er sikker er at det stadig forskes på det og blir oppdaget og oppfunnet nye ting støtt og stadig. Som nevnt er det allerede oppfunnet pacemakere og høreapparat som er innoperert. Det er ganske spennende og tenke på at det stadig utvikles nye medisinske under som gjør at vi kan ha sunnere og tryggere liv- lengre liv ikke minst.Etter hvert vil det kanskje bli slik at man har kyborger med flere robotiske evner enn menneskelige.